nieuws

Apollonia gaat op in NN

Archief

Levensverzekeraar Apollonia verdwijnt. De polissen worden, met terugwerkende kracht per 1 januari 2001, overgedragen aan Nationale-Nederlanden.

Apollonia komt als onderlinge voort uit het pensioenfonds voor tandartsen en tandartsspecialisten. In 1997 werd Apollonia gekocht door ING en veranderde de maatschappij in een naamloze vennootschap. De koopsom werd destijds deels gebruikt om de verzekerde bedragen van de polishouders met eenmalig 2% te verhogen.
Sinds vorig jaar huist de maatschappij, samen met AO Artsen-Onderlinge, bij Movir in Nieuwegein. Movir houdt, voor risico van NN, levensverzekeringen in zijn assortiment. “Het streven blijft om één sterke verzekeraar te vormen voor medische en andere vrije beroepen”, aldus directielid Rogier Huffnagel. “We willen het productaanbod flink uitbreiden, onder meer met praktijkfinancieringen.”
De Apollonia-portefeuille telt 3.500 polishouders. Vorig jaar was de maatschappij goed voor een brutopremie-inkomen van ( 111,2 mln, waarvan ( 107,6 mln afkomstig was uit koopsompolissen. De band met NN was al sterk, onder meer op het vlak van administratie, automatisering, marketing, beleggingen en herverzekering.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.