nieuws

Aparte werkgroep verzekeringskamers VS na makelaarsaffaire

Archief

De discutabele handelwijze van makelaars in de Verenigde Staten die aan het licht kwamen bij het onderzoek van de openbaar aanklager van de staat New York vormen voor de overkoepelende organisatie van federale toezichthouders, de NAIC, aanleiding tot instelling van een speciale werkgroep

Deze wil meer samenwerking realiseren tussen de afzonderlijke verzekeringskamers in de verschillende staten op een drietal hoofdpunten: een nieuwe richtlijn voor een grotere transparantie in makelaarsbeloningen, een uniforme onderzoeksmethode voor het ondervragen van verzekeraars en makelaars en de opzet van een online fraudemeldingsysteem, waarbij ook verdachte zaken anoniem gemeld moeten kunnen worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.