nieuws

Apart distributiekanaal voor het intermediair met eigen varianten

Archief

Legio-Leaseprodukten

Aparte versies, zogeheten Plus-varianten, van de produkten van Legio-Lease zijn via een eigen kanaal voor het intermediair beschikbaar gekomen. Dat aparte kanaal is Labouchere Products, een dochter van het Aegon-onderdeel Labouchere-groep, die op haar beurt een (minderheids)belang in Legio-Lease heeft.
Labouchere Products staat onder directie van B. Minkema (47), die gedurende ruim 20 jaar bij diverse onderdelen van het huidige Aegon-concern actief is geweest. Hij en zijn account-managers zetelen in Leiden, waar ook Legio-Lease gevestigd is.
Lagere rente
De Plus-varianten wijken op sommige punten duidelijk af van het basisprodukt. Neem bijvoorbeeld het spaarleasen. In de direct mail-versie kan men vanaf f 50 per maand meedoen. Bij de Plus-variant ligt het minimum op f 150 per maand. In het eerste geval betaalt de deelnemer 17,5% effectieve rente, in het laatste geval 12,1%.
De Plus-versie kent evenals het massa-produkt een theoretische looptijd van 15 jaar, maar bij de ‘Plus’ kan men pas na 7,5 jaar iedere dag zonder kosten stoppen (i.p.v. na 5 jaar). Voorts betaalt men in de ‘Plus’-variant een vast bedrag van f 10 per maand aan (fiscaal aftrekbare) administratiekosten.
MoneyView Nederland
Waar het vertrouwen van het direct-mailpubliek wordt gewonnen met Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi), heeft Legio-Lease voor het intermediair-kanaal een andere ‘naam’ kunnen strikken. De folders van de Plus-produkten zijn namelijk alle voorzien van een getuigenis van ir J. Riemens, directeur van het financieel researchbureau MoneyView Nederland.
In de folders van Legio-Lease wordt de assurantiebemiddelaar bestempeld als “uw Verzekerings-Vertrouwensman” (toch wel opmerkelijk anno 1995, gezien de opkomst van het vrouwelijk intermediair – red.) Labouchere Products gaat via het intermediair overigens niet alleen produkten van Legio-Lease distribueren, maar ook eigen produkten die gekoppeld zijn aan deposito’s, aandelen en onroerend goed.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.