nieuws

Aon koopt Dorhout Mees Assurantiën

Archief

Aon heeft collega-assurantiemakelaar Dorhout Mees Assurantiën overgenomen. “We verstevigen hiermee onze positie in het zakelijke middensegment”, zegt Aon-directievoorzitter John van der Steen. “We versterken vooral onze positie en slagkracht in de Rotterdamse regio, maar ook daarbuiten.” De circa zeventig medewerkers van Dorhout Mees verhuizen op termijn van de Coolsingel naar het Aon-kantoor aan de Admiraliteitskade in Rotterdam. “De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelenheid”, benadrukt Aon. De klantportefeuille van Dorhout Mees, zo’n achtduizend zakelijke relaties groot, wordt geïntegreerd in die van Aon.

Dorhout Mees Assurantiën ontstond vier jaar geleden, als voortzetting van de bedrijvenportefeuille van Fortis Bank. Het bedrijf wordt geleid door Focko Dorhout Mees, daarvoor – net als zijn vader ‘Prik’ – werkzaam bij Marsh Nederland. Focko Dorhout Mees bezat net als Jaap Meijers (Meijers Assurantiën) 32,5% van de aandelen. De overige 35% waren in handen van Fortis ASR, dat bij aanvang nog 49% van de aandelen in bezit had.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.