nieuws

Anw-verzekering voor vakbondsleden

Archief

De komst van de Algemene nabestaandenwet (anw) heeft het vuur van een reeds bestaande ontwikkeling nieuw leven ingeblazen: vakbonden die hun leden voordelige verzekeringen aanbieden. De groten onder de aanbieders van anw-polissen zijn de Industriebond FNV en het CNV.

FNV Ledenverzekering, onderdeel van Reaal-dochter Proteq, biedt de 250.000 leden van de Industriebond FNV een oplossing voor het anw-gat. De risicoverzekering voorziet in een kapitaal dat voldoende is voor netto f 5.000, f 10.000 of f 15.000 per jaar, tot aan het 65ste levensjaar. De premie is leeftijdsafhankelijk. Hiervoor worden vijf categorieën onderkend.
FNV-Ledenverzekering denkt zo’n 6.000 anw-polissen te kunnen sluiten. Het anw-produkt is het eerste in een reeks sociale verzekeringen, exclusief voor FNV’ers.
CNV
Een anw-verzekering met ledenkorting wordt ook geboden aan de ruim 350.000 leden van het CNV. Het anw-AanvullingsPlan, ontwikkeld door Aegon-dochter Axent, is een risicokapitaalverzekering. “Het CNV streeft naar collectieve reparatie, via de pensioenfondsen. Voor wie dat niet lukt, kan onze individuele polis uitkomst bieden”, aldus woordvoerder Rob van Kesteren.
Het CNV werkt, ondermeer in samenwerking met Axent, aan een uitgebreider pakket met verzekeringen voor zijn leden. Het gaat dan om produkten op het gebied van inkomen en arbeid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.