nieuws

Anva koppelt met RDC Datacentrum

Archief

De voertuiggegevens die in het Anva-pakket worden gebruikt bij de premiebetaling, zijn vanaf oktober afkomstig uit Autoinfo van RDC Datacentrum. Partijen zijn een samenwerkingsovereenkomst van drie jaar aangegaan. Met RDC Autoinfo kan de Anva-gebruiker elke dag online de meest actuele status opvragen van bijna tien miljoen gekentekende voertuigen. Tijdens het acceptatieproces kunnen op basis van het kenteken de voertuiggegevens via internet worden opgehaald.

In het AutoInfo-bericht worden per kenteken twee gegevensbronnen gecombineerd: de Nederlandse kentekendatabank en de databank van het Voertuig Gegevens Systeem. Dit systeem bevat gegevens van circa 6.750 actuele personenwagenuitvoeringen, 2.800 bedrijfswagens en 150 motoren, evenals de prijsgegevens van ongeveer 45.000 historische uitvoeringen vanaf 1985. Verder bevat het naast prijsgegevens de opties ‘af fabriek’, inclusief optiepakketten. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.