nieuws

Anova en ZAO samen verder

Archief

Zorgverzekeraars Anova (Amersfoort) en ZAO (Amsterdam) vormen sinds begin dit jaar één verzekeringsgroep, maar blijven – voorlopig – onder eigen naam actief.

Vijf maanden geleden kondigden beide partijen aan dat zij een samenwerking zouden gaan onderzoeken. De besprekingen zijn inmiddels succesvol afgerond en nu vormen Anova en ZAO een bundeling van 1,25 miljoen verzekerden.
Het totale premie- en budget-inkomen van de groep bedraagt f 4,3 miljard, inclusief f 1,5 miljard AWBZ-gelden. Er zijn in totaal 1.300 personeelsleden.
De raad van bestuur van zowel de groep als van de beide onderlinge waarborgmaatschappijen ZAO en Anova bestaat uit drs. E. van der Veen (voorzitter), drs. L.B. Vreeken (vice-voorzitter), drs. G.J.M. de Cock en J.D. Klein. Als voorzitter van de raad van commissarissen fungeert drs. G. Keyser.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.