nieuws

Angst voor rekening van vogelgriep

Archief

De Britse onderlinge verzekeraar NFU Mutual heeft kritiek op de Britse parlementaire commissie (CPAC) vanwege de invoering van belastingheffing op de agrarische sector, naar aanleiding van de vogelgriep

Uit angst dat een pandemie van vogelgriep kan leiden tot slachting van duizenden dieren, heeft CPAC gezegd dat de agrarische industrie in plaats van de belastingbetaler moet opdraaien voor de kosten bij toekomstige uitbraken van ziektes bij vee. Teruggrijpend op de mond- en klauwzeer in 2001, vindt CPAC het onacceptabel dat de Britse regering € 4,4 mld moest betalen voor het ruimen van vee. NFU Mutual vreest dat de rekening voor agrarische bedrijven op zijn bordje terechtkomt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.