nieuws

Andere pensioenplannen benadelen Amerikaanse werknemers

Archief

Uit een studie blijkt dat Amerikaanse werknemers over het algemeen minder pensioen ontvangen als hun werkgevers overstappen van traditionele pensioenplannen naar beschikbare premieregelingen

Honderden bedrijven zijn in de jaren negentig overgestapt op deze zogeheten cash balance plans, waarmee werknemers een uitkering krijgen die gebaseerd is op jaarlijkse pensioenbijdragen op een individuele rekening en het rendement daarop. De traditionele pensioenplannen bestaan uit vaste pensioenuitkeringen die uitgaan van het salaris en het aantal dienstjaren. Deze plannen zijn de afgelopen jaren afgenomen, omdat werkgevers ze te duur vinden. Volgens de berekeningen ontvangt 86% van de 30-jarigen minder pensioen en ruim 90% van de 40-jarigen. Van 50-jarigen krijgt de helft minder uitgekeerd. Voor andere 50-jarigen was het mogelijk gebruik te maken van een beschermingsplan, waarmee zij het voor hun beste plan konden kiezen. Oudere werknemers gaan er qua uitkeringsbedrag meer op achteruit dan jongere werknemers. De 30-jarigen krijgen gemiddeld € 50 per maand minder, bij 50-jarigen is dit € 202.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.