nieuws

Anbo: ‘Ouderen worden bij Hema en Kruidvat benadeeld’

Archief

Ouderenbond Anbo gaat een nieuw onderzoek starten naar leeftijdsdiscriminatie door verzekeraars en banken. Aanleiding is een opvallende toename van het aantal klachten dat de bond hierover bereikt.

“De klachten hebben met name betrekking op de voorwaarden van autoverzekeringen die via Hema en Kruidvat worden verkocht”, aldus de woordvoerder. Risicodragers daarvan zijn Avéro Achmea en Proteq. “We waren sowieso van plan om de voorwaarden van persoonlijke leningen en kredieten te onderzoeken. Nu nemen we die van autoverzekeringen direct mee. We verwachten het onderzoek komend voorjaar te hebben afgerond.”
Volgens de bond worden oudere automobilisten niet alleen geweigerd bij een nieuwe verzekeraar, maar krijgen ze ook steeds vaker te maken met hoge toeslagen als ze willen overstappen.
Enkele jaren geleden heeft Anbo ook al onderzoek gedaan naar leeftijdsdiscriminatie door autoverzekeraars. Na overleg met het Verbond van Verzekeraars leidde dit destijds tot aanpassing van de voorwaarden van een aantal maatschappijen.
Overigens zijn ook bij de Consumentenbond klachten binnengekomen over dit onderwerp, blijkens een ingezonden brief in de Geldgids van december. “Het weigeren op grond van leeftijd is bij autoverzekeringen niet verboden”, aldus het commentaar van de Consumentenbond. Maar “Gelukkig zijn er ook verzekeraars die uw auto wel willen verzekeren: ANWB, Avéro Achmea, Centraal Beheer, Ohra, Orion Direct, Proteq Direct, Unigarant, Univé en Verzekeruzelf.nl.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.