nieuws

AmLon uit de rode cijfers

Archief

Mede door een verbetering van het resultaat in de branche auto heeft AmLon Verzekeringen vorig jaar een netto winst behaald van f 1,9 (- 2,4) mln bij een bruto premie-inkomen van f 43,2 (41,0) mln.

Het bruto premie-inkomen motorrijtuigen, de grootste branche van AmLon, is vorig jaar met bijna 16% gestegen naar f 24,6 (21,2) mln, waarvan f 23,9 (20,4) mln voor eigen rekening. Het brancheresultaat verbeterde aanzienlijk: van f -3,2 mln in 1993 naar f 1,9 mln vorig jaar.
In de branche brand verloor AmLon voor f 1 mln aan premie door opzegging van verliesgevende industriële contracten. De groei van ruim 10% van particuliere pakketpolissen (Comforta combipolis) compenseerde deze teruggang vrijwel volledig: f 13,4 (13,6) mln. Het brancheresultaat nam toe tot f 1,2 (0,7) mln.
Het premie-inkomen medische varia beliep f 2,1 (2,4) mln met een brancheresultaat van f 0,8 (0,4) mln. In de overige varia-tekening werd f 3,1 (3,9) mln aan premies geïncasseerd en een brancheresultaat van f 0,6 (0,9) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.