nieuws

Amicon is financieel verlies Geové te boven

Archief

De Amicon groep had vorig jaar een inkomen van f 4,75 (4,43) mld. Vooral dankzij verbetering van de particuliere Geové-portefeuille steeg het nettoresultaat van f 40,0 mln naar f 105,9 mln.

De Amicon Groep bestaat uit de zorgverzekeraars Geové RZG (Groningen en Velp) en Amicon Zorgverzekering (Wageningen en Enschede ) die beide een ziekenfonds en een particuliere (aanvullende) verzekeraar hebben, en uit een arbo- en reïntegratiebedrijf. De groep heeft 1,4 miljoen ziekenfondsverzekerden en 355.250 particuliere verzekerden. Het inkomen van f 4,75 (44,3) mld werd als volgt gerealiseerd: ziekenfonds en AWBZ f 3,8 (3,6) mld, particuliere en aanvullende verzekering f 899,3 (828,1) mln, arbo/reïntegratie f 25,4 (21,9) mln, en overige activiteiten (waaronder bemiddeling) f 7,4 (9,6) mln.
Het nettoresultaat van de groep kwam uit op f 105,9 (40,0) mln. Hieraan werd als volgt bijgedragen: ziekenfonds en AWBZ f 69,3 (64,3) mln, arbo en reïntegratie f -2,2 (-0,7) mln, overige activiteiten f 2,3 (8,4) mln, en particuliere en aanvullende verzekering f 36,5 (-31,9) mln.
In de particuliere sector verbeterde het resultaat vooral dankzij verbetering van het voormalige Geové-bedrijf. Geové die begin 2000 juridisch met RZG fuseerde, ging deze fusie in met een verlies van f 57,2 mln.
Begin dit jaar werd de Amicon groep uitgebreid met de zorgportefeuille van de Groningse verzekeraar Het Anker. Deze portefeuille omvatte 14.500 particuliere en 10.000 ziekenfondsverzekerden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.