nieuws

Amev wil belangen in intermediair openbaar

Archief

“Ik ben er een voorstander van dat deelnemingen van onze gezamenlijke participatiemaatschappij openbaar worden gemaakt.”

Dat zegt Co van Angelen, bestuursvoorzitter van Amev. Samen met Delta Lloyd en Stad Rotterdam richt Amev een participatiemaatschappij op die minderheidsbelangen gaat nemen in assurantiekantoren (zie ook het ASR-artikel op pag. 17).
Amev beschikt momenteel zelf al over een aantal aandelenbelangen in tussenpersonen. Die zijn niet allemaal bekend. Volgens Van Angelen ligt dat niet aan Amev. “Omdat het van onze kant minderheidsbelangen betreft, beslist de ondernemer over openbaarheid. Wellicht dat snelle wetgeving, in Europa of Nederland, dat proces kan versnellen. Een tussenpersoon moet gewoon bekend maken hoe het zit.”
Aansluiten
Volgens Van Angelen brengen Amev en Delta Lloyd hun bestaande minderheidsbelangen wellicht onder in de dit najaar op te richten participatiemaatschappij. “Maar ook die beslissing ligt bij de betreffende tussenpersonen zelf.”
Het ‘consortium’ – zoals ASR-topman Carlo de Swart de participatiemaatschappij betitelt – zal in eerste instantie worden gevormd door Delta Lloyd, Stad Rotterdam en Amev. Wellicht dat enkele middelgrote verzekeraars zich daar nog bij aan zullen sluiten. Het initiatief werd vorig jaar genomen door Delta Lloyd-bestuurder Chris Tesselhoff. Via de participaties hopen de betrokken verzekeraars hun distributiekanalen te beschermen tegen volledige overname door grootmachten als Nationale-Nederlanden en Aegon.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.