nieuws

Amev verliest nu ook Mutsaers

Archief

Walter Mutsaers is het vijfde lid van de voormalige Amev-directie die de Utrechtse verzekeraar vaarwel zegt. Hij stapt per 1 februari op.

Mutsaers (33) is negen jaar in dienst geweest van Amev, waarvan hij de laatste drie jaar verantwoordelijkheid droeg voor het intermediairbedrijf. Bij de nieuwe invulling van de Amev-directie, een maand geleden, viel Mutsaers buiten de directie. Hij zou als voorzitter van het managementteam Intermediairbedrijf verantwoordelijkheid moeten gaan afleggen aan nieuweling Edzo Doeve (ex-Falcon). Zijn eerste grote klus, differentiatie aanbrengen in de ondersteuning van het intermediair (het plan Focus), werd onlangs publiekelijk afgeschoten door ASR-topman Carlo de Swart (zie AM 24, pag. 1).
Het vertrek van Mutsaers volgt op vergelijkbare bewegingen van de ex-directieleden Jos Rovers en Peter van Solinge. Eind vorig jaar waren directievoorzitter Co van Angelen en directielid Erik-Jan Visser al opgestapt bij Amev. Van de ‘oude’ directie van een jaar geleden werken alleen Roel Wijmenga (raad van bestuur) en Theo Pluijter (vice-voorzitter directie) nog voor Amev.
Franchise
Maarten Boutkan (37) is aangesteld als directeur van de franchise-organisatie van Amev, die naast de huidige loondienstorganisatie moet worden opgezet. Boutkan was hiervoor manager Particulieren bij Nationale-Nederlanden.
Walter Mutsaers.
Maarten Boutkan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.