nieuws

Amev: speciaal hypotheektarief

Archief

Amev heeft begin deze week een speciaal rentetarief gelanceerd voor 5-jaars ABC- en VIP-hypotheken zonder garantie.

Amev reageert daarmee op het besluit van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, het overkoepelende orgaan van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), om voortaan het t-rendement (februari: 7,65%) te hanteren met betrekking tot het prognosekapitaal van levensverzekeringen gelieerd aan woninghypotheken met garantie.
Volgens Amev heeft dit tot gevolg, dat de hypotheken gekoppeld aan ABC- en VIP-spaarplannen niet langer onder NHG-garantie kunnen worden gesloten. Om toch in de markt te blijven met haar ABC- en VIP-hypotheken heeft Amev een rente van 7,65% gedurende vijf jaar vast geïntroduceerd voor leningen tot ten hoogste 125% van de executiewaarde met een maximum van f 300.000. Zonder disagio is dit tarief 7,9%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.