nieuws

Amev-Ardanta weet groei vast te houden

Archief

Amev-Ardanta (Fortis) heeft ook vorig jaar de groei erin kunnen houden. De uitvaartdochter van het Fortis-concern boekte autonoom een groei in brutopremie van 11%. De nieuwe productie nam toe met 19%.

De brutopremie van het Enschedese uitvaartbedrijf groeide vorig jaar met 11% naar e 23,5 (21,1) mln. De nieuwe productie, uitgedrukt in verzekerd bedrag, nam toe tot e 69 (58) mln. Het aandeel daarin van het intermediair groeide licht tot 54% (53%).
Het totale verzekerd kapitaal van de uitvaartportefeuille groeide naar e 850 (794) mln. De portefeuille omvatte eind vorig jaar 444.000 polissen, een stijging van 41.000 polissen.
Nog dit jaar wordt de uitvaartportefeuille (55.000 polissen) van De Amersfoortse overgedragen aan Amev-Ardanta, goed voor een brutopremie-omzet van e 3 mln. Deze overdracht past in het beleid van moederbedrijf Fortis om alle natura-uitvaartactiviteiten te concentreren in Enschede. Het Fortis-concern zou goed zijn voor in totaal 1,4 miljoen uitvaartpolissen en een brutopremie-omzet van e 66 mln per jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.