nieuws

Amev-Ardanta: kwart miljoen verzekerden

Archief

Dankzij de overname van de Nederlandse Begrafenisverzekering (NBV) uit Venlo is het aantal verzekerden van Amev-Ardanta gestegen tot ruim 250.000. Het premie-inkomen beloopt bijna f 23 mln.

Amev-Ardanta heeft het premie-inkomen vorig jaar op eigen kracht vergroot van f 17,4 naar f 17,8 mln. NBV draagt f 5,0 (4,7) mln bij. De Fortis-dochter heeft een kwart miljoen verzekerden in de boeken: 202.000 van Amev-Ardanta en 49.000 van NBV.
Het verzekerd kapitaal is met f 288 mln – waarvan f 231 mln afkomstig van NBV – gestegen tot f 835 (547) mln. De verzekerde waarde van de nieuwe productie komt uit op f 104 mln, f 30 mln hoger uit dan in 1995. Het intermediair heeft hieraan met een productieverdubbeling sterk bijgedragen.
De omzet van 1996 is uitgekomen op f 34,2 (32,6) mln, waarvan f 27,2 (26,3) mln voor rekening van Amev-Ardanta. De geconsolideerde winst is met 8,5% gestegen. Het bijbehorende bedrag wil de uitvaartverzekeraar niet bekendmaken.
Bij de bekendmaking van de jaarcijfers herhaalde Amev-Ardanta de mededeling op zoek te zijn naar overnames en samenwerkingsverbanden. De maatschappij wil tot de top-3 van de uitvaartverzekeraars gaan behoren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.