nieuws

Amersfoortse wijzigt hypotheekvoorwaarden

Archief

De Amersfoortse heeft haar hypotheekvoorwaarden aangepast. De wijzigingen gelden voor alle nieuwe hypotheekaanvragen.

In navolging van spaar- en levenhypotheken heeft de maatschappij de maximum verstrekkingsnorm voor annuïteiten- en lineaire hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verhoogd van 100% tot 110% (woonhuizen) van de executiewaarde, resp. van 90% naar 100% (appartementen) van de executiewaarde.
Voor hypotheekaanvragen zonder garantie van tweeverdieners wordt bij de vaststelling van de maximum leencapaciteit voor 50% rekening gehouden met het tweede inkomen.
Een deel van de hypotheek kan aflossingsvrij worden verstrekt. Het aflossingsvrije gedeelte bedraagt 50%, resp. 25% van deze ‘combinatiehypotheek’ indien de maximum lening niet groter is dan 75% resp. 100% van de executiewaarde van het woonhuis.
De verplichting om de opstalverzekering bij De Amersfoortse te sluiten, is komen te vervallen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.