nieuws

Amersfoortse steunt eczeemonderzoek

Archief

De Amersfoortse ondersteunt de Kapperspolikliniek in haar onderzoek naar kapperseczeem.

Lid van de raad van bestuur van De Amersfoortse M.J.L. Kerkhof overhandigde eind vorige maand een cheque ter waarde van f 100.000 aan P. Kalle, voorzitter van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie, en H. van der Walle van de Kapperspolikliniek.
Met de gift wil De Amersfoorte het ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid onder kappers helpen terugdringen. Kapperseczeem is namelijk de oorzaak van een groot aantal verzuimdagen. Veel kappers en kapsters moeten zelfs naar ander werk uitkijken.
Het onderzoek heeft inmiddels al tot resultaten geleid. De verzuimduur is korter en de kans op reïntegratie is vergroot. Het onderzoek spitst zich toe op de huidonvriendelijke componenten in haarcosmetica en de werkwijze in de kapsalon.
P. Kalle (links) en H. van der Walle (rechts) ontvangen uit handen van M.J.L. Kerkhof van De Amersfoortse (midden) de cheque van f 100.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.