nieuws

Amersfoortse ook in borgtochtverzekering

Archief

De Amersfoortse heeft begin deze maand vergunning gekregen voor de branche borgtochtverzekeringen.

De vergunning, verleend door de Verzekeringskamer, wordt door De Amersfoortse niet gebruikt voor het sluiten van borgtochtpolissen. De maatschappij zegt de vergunning aan te wenden voor het verzekeren van ziektewet-risico’s van bedrijven.
In het kader van de Ziektewet kunnen bedrijven eigen risico-drager worden, al dan niet in combinatie met een ‘herverzekering’ bij een maatschappij. Daartoe bieden verzekeraars speciale produkten aan, onder meer stop loss-dekkingen, en garantieverzekeringen.
De vergunning voor medische varia-verzekeringen biedt slechts ruimte voor het sluiten van een beperkt deel garantieverzekeringen voor het ziekte-wetrisico, zegt De Amersfoortse. De maatschappij besloot daarom een vergunning voor borgtochtverzekeringen aan te vragen bij de Verzekeringskamer.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.