nieuws

Amersfoortse breidt WMK-clausule uit

Archief

De Amersfoortse breidt voor pensioenverzekeringen de clausule uit dat geen arbeidsongeschiktheid is meeverzekerd als bij aanvang van de polis een ziekte of gebrek aanwezig en geconstateerd is.

De clausule gold tot voor kort alleen voor contracten tot vijf deelnemers, inclusief individuele verzekeringen voor werknemers (niet-dga). “We worden echter steeds vaker geconfronteerd met aanvragen voor contracten met meer dan vier deelnemers, waarbij ook gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers worden aangemeld”, zo verklaart de ASR-maatschappij de clausule-uitbreiding naar grotere collectiviteiten.
“Volgens de Wet Medische Keuringen mogen we geen specifieke uitsluitingen toepassen op individuele werknemers en een weigering is geen elegante oplossing”, zo stelt De Amersfoortse. De carenz-clausule, die uitkering bij overlijden in het eerste jaar uitsluit, blijft alleen van toepassing op contracten tot vijf deelnemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.