nieuws

Amerikaanse vrouwen sparen te weinig voor eigen pensioen

Archief

Hoewel vrijwel alle vrouwen in de Verenigde Staten na hun pensionering op de (comfortabele) manier willen doorleven die zij daarvoor gewend zijn, is slechts 57% van hen ervan overtuigd dat zij dit doel ook daadwerkelijk kunnen realiseren

Uit een onderzoek van levensverzekeraar Prudential blijkt tevens dat 47% van de Amerikaanse vrouwen de komende twaalf maanden bereid is (meer) geld opzij te leggen voor een toereikende oudedagsvoorziening. Aan de andere kant is het opmerkelijk dat het percentage vrouwelijke babyboomers dat weet welk bedrag zij nodig heeft voor een goed pensioen, in twee jaar tijd fors is gedaald: van 81% in 2002 naar 51% dit jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.