nieuws

Amerikaanse consument kiest voor zekerheid

Archief

De verminderde economische omstandigheden, toenemende werkloosheid en kelderende aandelenkoersen hebben een verandering teweeggebracht in de attitude van Amerikaanse consumenten ten opzichte van hun financiële zaken

Volgens een recent onderzoek zou een grote meerderheid van de Amerikanen (73%) zich bij het sluiten van (levens)verzekeringen, pensioenen en beleggingszaken veel meer kiezen voor zekerheid en derhalve voor minder risicovollere producten dan een enkele jaren geleden. Driekwart van de respondenten bestempelt zichzelf dan ook als ‘conservatieve belegger’.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.