nieuws

Altena verkoopt kantoor aan Feenstra

Archief

Het Friese NVA-kantoor Altena Assurantiën verkoopt per 31 december zijn portefeuille aan collega NVA-lid Feenstra Assurantiën in Leeuwarden. Personeelsgebrek en de hoeveelheid nieuwe wetgeving zijn volgens het kantoor de motieven voor stopzetting van de activiteiten.

De komende wetswijzigingen, onder meer het vervallen van de wettelijke beloningsregels, vormen volgens directeur/eigenaar Fred Altena (54) van het gelijknamige assurantiekantoor al reden genoeg om te stoppen met zijn bedrijfsactiviteiten. “Wat er daarna allemaal zal afkomen op het intermediair, baart me ernstig zorgen”, zegt Altena somber.
Ook de zeer overspannen arbeidssituatie speelt een rol. “Goed en vakbekwaam personeel is nauwelijks te vinden”. Een derde en beslissende factor zijn privé-redenen die Altena dwingen om meer vrije tijd tot zijn beschikking te hebben. “Na bijna veertig jaar actief te zijn geweest in de branche mag dat dan ook wel, vind ik.”
De verkoop van zijn uit 1983 daterende bedrijf aan vakgenoot Feenstra Assurantiën is volgens Altena doelbewust geweest. “Ik wilde mijn zaak hoe dan ook aan een tussenpersoon verkopen en niet aan een verzekeraar.” De portefeuille omvat volgens hem elfhonderd relaties, van wie 70% particulieren en 30% mkb-relaties, in totaal goed voor een brutopremie-omzet van zo’n ( 3 tot 4 mln per jaar.
Het zestig jaar bestaande Feenstra Assurantiën (25 medewerkers) in Leeuwarden is een assurantiebedrijf dat vrijwel alle financiële diensten aanbiedt. Directeur is Durk Feenstra (57). Het bedrijf heeft bijkantoren in Groningen en Hoogeveen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.