nieuws

Allianz wil terreur- verzekeraar oprichten

Archief

Allianz wil een internationale verzekeraar gaan oprichten die grote risico-objecten tegen terreuraanslagen gaat verzekeren. Herverzekeraars Swiss Re en Zurich Financial Services denken over deelname.

De onderhandelingen zijn nog in de beginfase, zo meldt de Belgische krant De Financieel-Economische Tijd. De verzekeraars hebben de nationale overheden nadrukkelijk uitgenodigd om zich in het debat te mengen. De in Luxemburg te vestigen verzekeraar zou terreurrisico’s tot een nog vast te stellen maximum moeten dekken; de overheden zouden voor aanvullende dekking moeten zorgen.
Swiss Re houdt daarnaast de optie open van een gelimiteerde terreurdekking tegen een opslag op de premie, waarbij een eigen risico geldt van 5 tot 10% van de verzekerde waarde.
Momenteel bieden beurspolissen geen dekking voor terrorisme. In Nederland zijn het Verbond van Verzekeraars en de Pensioen- en Verzekeringskamer met de overheid in overleg of en hoe terrorisme verzekerd moet gaan worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.