nieuws

Allianz verkoopt Belgische verzekeraar

Archief

Allianz Nederland en de Belgische investeringsmaatschappij ZBG Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van ZA Verzekeringen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de toezichthoudende organen.

Allianz Nederland zegt een sterke positie te hebben in de drie kernmarkten levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer. “De focus ligt hierbij op de Nederlandse markt. De verkoop van de Belgische dochter past in deze strategie”, aldus Allianz. 
ZA Verzekeringen werd in 1990 in België opgericht en is actief in het segment van de overlijdensverzekeringen via het distributiekanaal van de onafhankelijke verzekerings- en kredietmakelaars. Op het kantoor zijn 38 mensen werkzaam. De investeringsmaatschappij ZBG Groep beoogt met deze overname het concept ‘kredietassurantiën via de onafhankelijke makelaar’ gestalte te geven op de Belgische markt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.