nieuws

Allianz-bedrijven moeten samenwerken

Archief

De verschillende Allianz-bedrijven moeten nauwer gaan samenwerken. Dit heeft Allianz-topman Michael Diekmann in een interview met het Duitse Handelsblatt gezegd.

De topman gaat de teugels binnen Allianz strakker aantrekken. Om de rendementen verder te verbeteren moeten de nu nog lokaal afzonderlijk opererende bedrijven in de diverse landen meer gaan samenwerken. Hij wil vooral meer ‘grensoverschrijdende synergie’ halen uit het leven-, pensioen- en schadeverzekeringsbedrijf. Een van de maatregelen is dat het levenbedrijf wereldwijd zal worden aangestuurd door de Italiaan Mario Greco (RAS Italië), het schadebedrijf door diens landgenoot Enrico Cucchiani (Lloyd Adiatico) en het pensioenbedrijf door de Duitser Joachim Faber.
Volgens woordvoerder Mecx Kooy van Allianz Nederland zal er hier niet veel veranderen. “Het zal vooral gaan om het delen en uitwisselen van kennis en dan vooral op pensioengebied. Ons onderzoek naar demografische veranderingen is er een mooi voorbeeld van. Het heeft geen impact op bijvoorbeeld productontwikkeling.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.