nieuws

Alhermij verbetert records

Archief

Alhermij heeft vorig jaar twee records verbroken. De groei in het premie-inkomen beliep bijna f 100 mln, terwijl het resultaat voor belastingen de grens van f 100 mln overschreed.

Het totale premie-inkomen van Alhermij kwam vorig jaar uit op f 626,2 (534,8) mln. Van dit premie-inkomen is 6,4% afkomstig uit het buitenland.
De grootste maatschappij van de Alhermij-groep is de Algemene Levensherverzekering Maatschappij, goed voor f 517 (459) mln (leven)premies. De overige premies worden voornamelijk behaald door de in arbeidsongeschiktheid gespecialiseerde Reassurantie Maatschappij. “De Nederlandse Herverzekering Maatschappij is vrijwel leeg”, aldus Alhermij-directielid Joost van de Ven.
Het brutopremie-inkomen voor levensverzekeringen is nog altijd het grootst: f 452,3 (394,0) mln. Voor arbeidsongeschiktheidsrisico’s kwam vorig jaar f 155,0 (122,4) mln binnen, voor non-proportionele risico’s f 18,9 (18,4) mln.
Dankzij verbeterde resultaten in de arbeidsongeschiktheids- en non-proportionele portefeuille én de hoge beleggingsopbrengsten kwam het resultaat vóór belastingen uit op f 105 (92) mln. Daarnaast bleven de kosten ruimschoots binnen de gestelde norm van 5% van het brutopremie-inkomen. De nettowinst bedroeg f 67,8 (59,8) mln.
Het eigen vermogen steeg in het recordjaar naar f 296 (218) mln. Het (her)verzekerd kapitaal van het levenbedrijf is f 81,8 (58,2) mln. Bij Alhermij, een dochter van Swiss Re, werken momenteel honderd mensen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.