nieuws

Algemene Zeeuwse boekt premiegroei van bijna 9%

Archief

Met een premiegroei van 8,7% toont Algemene Zeeuwse zich over boekjaar 1999 “tevreden”.

De premiegroei van de schadeverzekeraar ging gepaard met een verdere winststijging, van f 1,03 mln naar f 1,16 mln. Van de winst is f 0,8 mln als dividend uitgekeerd aan moederbedrijf Tiel Utrecht, onderdeel van ING.
Het brutopremie-inkomen van schadeverzekeraar Algemene Zeeuwse steeg vorig jaar tot f 23,9 (22,0) mln, waarvan f 17,8 (16,0) mln voor eigen rekening. De grootste branche, Brand, groeide nauwelijks: “door prijsdruk en het verlies van contracten als gevolg van het aantekenen van millenniumclausules”, aldus Algemene Zeeuwse. De premie-omzet Brand bedroeg f 12,9 (12,8) mln; het technische resultaat verbeterde tot f 1,6 (0,9) mln.
Het premie-inkomen Motorrijtuigen groeide met 18% tot f 5,8 (4,9) mln. Het resultaat verslechterde evenwel tot f -1,0 (-0,3) mln. Enkele grote claims in de segmenten auto en landbouwmachines waren daarvoor verantwoordelijk. De wa-premie is door Algemene Zeeuwse verhoogd.
In de branche Ongevallen en Ziekte zorgden ziekteverzuimverzekeringen voor een premiegroei van 25% tot f 3,6 (2,9) mln. Het technische resultaat was f 0,6 (0,8) mln. Onder de noemer Overige branches werd f 1,5 (1,4) mln premie geboekt, waarvan f 1,5 mln voor aansprakelijkheid en f 0,1 mln voor rechtsbijstand. Het technische resultaat kwam uit het rood: f 0,0 (-0,2) mln.
Het zestig jaar oude Algemene Zeeuwse (33 medewerkers) sluit onder eigen label ook levensverzekeringen, maar de risico’s daarvan komen geheel voor rekening van Tiel Utrecht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.