nieuws

Akkermans verliest ‘pensioendebat’

Archief

Akkermans & Partners heeft het kort geding verloren tegen Reed Elsevier, waarin het pensioenbedrijf het gebruik van de term ‘Nationaal Pensioendebat’ door derden wilde verbieden. Akkermans heeft het beeldmerk namelijk gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau en zegt zeker € 500.000 te hebben geïnvesteerd in de promotie ervan. Volgens de rechtbank in Amsterdam is dat alles onvoldoende om de algemene term ‘Nationaal Pensioendebat’ voor zichzelf toe te eigenen; het beeldmerk is wel beschermd. Elsevier had vóór het aanspannen van het geding de naam van het eind deze maand te houden congres al gewijzigd in Nationaal Platform Pensioenen.

Willem Korteling van Mark Two Communications laat overigens weten de naam ‘Nationaal Pensioendebat’ in 1999 voor het eerst te hebben gebruikt. Zijn bureau heeft de naam echter nooit gedeponeerd; Akkermans wilde dat wel, maar het Benelux Merkenbureau weigerde dat “wegens het ontbreken van onderscheidend vermogen”. Hij noemt het geding tussen Akkermans en Elsevier “weinig chique”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.