nieuws

Agis wil internetverkoop ziekenfondsverzekering

Archief

Zorgverzekeraar Agis onderzoekt de mogelijkheden van verkoop van ziekenfondsverzekeringen via internet per 1 januari volgend jaar. Vooruitlopend daarop is het ziekenfonds AgisDirect opgericht.

De zorgverzekeraar wil op dit moment nog niets zeggen over de nieuwe activiteiten die worden omschreven als “een nieuwe distributietechniek”, aldus de woordvoerder. “We weten op dit moment nog niet of dit daadwerkelijk tot iets zal leiden”. Agis wil slechts kwijt dat het niet uitsluitend gaat om de afzet van ziekenfondsverzekeringen en aanvullende dekkingen via internet, maar ook om mogelijkheden voor mutatie en schadebehandeling.
Vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek is AgisDirect opgericht, een onderlinge waarborgmaatschappij waarin genoemde activiteiten worden ondergebracht. “Als het onderzoek positief uitpakt, willen we de nieuwe activiteiten begin januari starten”, zegt Agis.
AgisDirect is nog niet toegelaten als ziekenfonds. Voor de toelating lopen op dit moment gesprekken met het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.