nieuws

Afstudeeropdracht: beheer- singsmodel gevolmachtigden

Archief

Accountant drs. Frans Kemper, partner van Kemper & De Jong Financieel Management in Drachten, heeft voor schadeverzekeraars een beheersingsmodel voor gevolmachtigde agenten ontwikkeld.

Kemper deed hiernaar onderzoek in het kader van zijn afstudeeropdracht aan Nivra-Universiteit Nyenrode, omdat er volgens hem bij verzekeraars grote behoefte aan een dergelijk model zou bestaan.
Zaken die in zijn rapport aan de orde komen zijn onder meer: strategiebepaling voor de verzekeringsbranche, management-control en netwerkorganisaties. Er is zowel aandacht voor resultaatbeheersing als voor gedrags- en sociale aspecten binnen het beheersingskader. Het rapport wordt afgesloten met een beheersmodel voor gevolmachtigde tussenpersonen voor en door schadeverzekeraars.
Het 275 pagina’s tellende rapport is door Kemper & De Jong op de website www.kemperendejong.nl geplaatst. Het rapport is te downloaden via het ‘menuspoor’: ‘Specialismen – Financiële Dienstverlening – Publicaties’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.