nieuws

AFM ziet veel fouten in bijsluiters

Archief

Onderzoek heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geleerd dat veel financiële bijsluiters fouten bevatten. Onder meer productomschrijvingen, vermeldingen van risico’s en specificaties van kosten en rendementen deugen regelmatig niet. “Producten zijn onvoldoende inzichtelijk en vergelijkbaar”, luidt de conclusie.

De AFM roept aanbieders op om actuele, duidelijke en juiste bijsluiters te verstrekken aan consumenten en zegt daarop scherper te gaan toezien. Instellingen die fouten hebben gemaakt, zijn daar schriftelijk op gewezen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.