nieuws

AFM ziet nog fouten in online leenreclame

Archief

Vier op de vijf internetbanners die reclame maken voor kredieten, voldoen aan de wettelijke reclameregels, zo heeft de AFM geconstateerd na onderzoek van 299 banners van 9 kredietverstrekkers en 16 bemiddelaars

Van drie marktpartijen voldeden de uitingen niet aan de regels; die hebben hun reclame op aandringen van de toezichthouder aangepast of verwijderd. “Uit de doorlopende monitoring na afloop van het onderzoek bleek dat vrijwel alle leenbanners aan de reclameregels voldoen.” De meeste fouten betroffen het niet vermelden van extra informatie zodra maandlast of rente wordt genoemd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.