nieuws

AFM wil extra ervaringseisen voor beleidsbepalers intermediair

Archief

De AFM wil dat beleidsbepalers van financieel adviseurs minimaal twee jaar ervaring hebben als leidinggevende en dat leidinggevenden van kleine ondernemingen minimaal één jaar aaneengesloten ervaring moeten hebben

Verder mag de ervaring in leidinggeven, administratieve organisatie en interne controle niet ouder zijn dan tien jaar; op dit moment is dat nog vijf jaar. De eis van de bestuurlijke ervaring gold al voor beleggingsondernemingen, maar gaat nu ook gelden voor financiële dienstverleners en aan beleggingsondernemingen verbonden agenten. De markt heeft tot 4 februari de tijd om te reageren op dit voorstel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.