nieuws

AFM start pretoezicht

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is deze week gestart met het pretoezicht op de Wet Financiële Dienstverlening (WFD). Deze vorm van toezicht wordt uitgevoerd in de aanloop naar het daadwerkelijke toezicht op deze wet, waarvan de inwerkingtreding voorzien is voor 15 november.

Het toezicht bestaat uit het uitvoeren van onderzoeken, die ook na invoering van de WFD zouden kunnen plaatsvinden. Met dit pretoezicht wil de toezichthouder dat financieel dienstverleners die onvoldoende zijn voorbereid alsnog die maatregelen nemen die onnodig zijn om aan de normen te voldoen. Omdat de onderzoeken echter geen rechtsgrond hebben, zullen er ook geen toezichtmaatregelen worden genomen. Deelname aan dit pretoezicht is vrijwillig en de dossiers zullen na het uitvoeren van de onderzoeken vernietigd worden. Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden of worden benaderd door de AFM.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.