nieuws

AFM richt lamp op beleggingsfondsen

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een onderzoek gestart naar de kostenvergoedingen die beleggingsfondsen in rekening brengen.

In het onderzoek naar met name de berekening van de kostenvergoeding die beleggers moeten betalen bij aan- en verkoop van beleggingsfondsen, staan vijf onderwerpen centraal: de verwerking van de op- en afslagen bij de aan- en verkoop van de beleggingsfondsen, de vergelijking van aan beleggers in rekening gebrachte kosten met de kosten die in prospectussen staan vermeld, de prijs waartegen en de tijdstippen waarop derden met de beleggingsfondsen kunnen handelen, de berekening van de netto vermogenswaarde en beschrijving hiervan, én de werking van de administratieve organisatie en interne controle van de fondsbeheerders.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.