nieuws

AFM legt drie verzekeraars dwangsom op

Archief

Drie verzekeraars, twee uitvaartverzekeraars en één schadeverzekeraar, krijgen een last onder dwangsom opgelegd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij hebben niet gereageerd op herhaalde verzoeken om informatie door de toezichthouder. Tegen negen andere verzekeraars – vrijgestelde onderlinge waarborgmaatschappijen – onderneemt de AFM stappen om een aanwijzing op te leggen. 

De AFM heeft afgelopen jaar voor het eerst aan 543 verzekeraars het zogeheten Bijdragemodel informatieverstrekking verzekeraars toegestuurd. Aan de hand hiervan kunnen verzekeraars zichzelf een score geven voor het naleven van de wet- en regelgeving. In eerste instantie hadden er 51 niet gereageerd op deze ‘informatieronde’ van de AFM.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.