nieuws

AFM komt met technische uitleg risicoindicator

Archief

Omdat verschillende marktpartijen hebben aangegeven meer te willen weten over de methodiek en toepassing van de risicoindicator in de Financiële Bijsluiter, heeft de AFM gisteren het rapport ‘Een kwantitatieve risicoindicator voor financiële producten’ uitgebracht

Dit technische document beschrijft de randvoorwaarden waar de indicator aan moet voldoen, de compositie van de indicator en de onderliggende maat voor het risico. De indicator is gebaseerd op de ‘Gemiddelde Uitbetaling In Geval van Slechte Eventualiteiten’.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.