nieuws

AFM: een derde oversluitadviezen verkeerd

Archief

Een kwart van de hypotheekadviezen is onder de maat en bij ruim een derde van de oversluitadviezen wordt geen vergelijking gemaakt tussen de oude en de nieuwe hypotheek, concludeert toezichthouder AFM uit onderzoek onder 408 hypotheekdossiers

“Zonder die vergelijking is het onmogelijk om vast te stellen of oversluiten in het voordeel van de consument is”, aldus de AFM. Bij het adviseren over de aflossing is in bijna de helft van de gevallen het advies niet passend, waardoor de klant te veel risico neemt. De Nederlandse Vereniging van Banken zegt niet geschrokken te zijn van de cijfers en wijst erop dat in het merendeel van de gevallen wel een deugdelijk advies wordt gegeven. De NVA, VVHN en het Verbond van Verzekeraars vinden het rapport “een welkome aanvulling om op onderdelen verbeteringen door te voeren”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.