nieuws

AFM-dwangsom voor parketlegger

Archief

De zoveelste dwangsom die toezichthouder AFM onlangs in bemiddelingsland heeft opgelegd betreft Yusuf Bayar (36), die zich met financieringen bezighield onder de handelsnamen Competative Finance en Credit Service Nederland.

Zijn eind 2006 opgerichte onderneming zou zich als aannemingsbedrijf onder meer hebben toegelegd op de verkoop alsmede het leggen van parket- en laminaatvloeren. Verder was het volgens de inschrijving in het Handelsregister actief in bemiddeling bij geldleningen, hypotheken bij faillissement en doorstart bij bedrijven en particulieren. Van dat laatste getuigen diverse sites op internet.
Naar aanleiding van een dagbladadvertentie en onder meer een melding van een consument wilde de AFM het fijne van de bemiddelingsactiviteiten weten. Er werd helemaal niet gereageerd op de brieven, waarna de standaard dwangsom van _ 4.000 per dag, tot een maximum van _ 80.000 is opgelegd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.