nieuws

AFM deelt boete uit aan hypotheekbemiddelaar

Archief

Toezichthouder AFM heeft een bestuurlijke boete opgelegd aan Hypotheek Cirkel (Winterswijk). Het bemiddelingsbedrijf heeft zonder vergunning als cliëntenremisier opgetreden door klanten aan te brengen bij de beleggingsinstelling Capital Ground and Building Investment (CGBI). Eigenaar van Hypotheek Cirkel is Piet Kuyper.

CGBI kreeg zelf eind vorig jaar een last onder dwangsom opgelegd door de AFM wegens het niet op verzoek overleggen van een prospectus. Verder werd CGBI verplicht aan alle participanten die een overeenkomst van geldlening hadden gesloten, een dergelijke prospectus te verstrekken om hen de gelegenheid te geven de overeenkomst met CGBI indien gewenst te ontbinden.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.