nieuws

AFM akkoord met krediettoets thuiswinkels

Archief

Branchevereniging Thuiswinkel

org heeft een kredietwaardigheidstoets ontwikkeld om overkreditering door postorderbedrijven te voorkomen. Klanten die een product op afbetaling willen kopen, zal informatie worden gevraagd over gezinsinkomen en woonlasten. Die toets bepaalt of er nog een product op krediet kan worden aangeschaft. De toets is gebaseerd op voorbeeldbegrotingen van het Nibud. De toets is toegesneden op kleine kredieten met een korte looptijd. De AFM is deze keer wel blij ‘met een juiste verbetering ten opzichte van de huidige situatie’. “Deze zijn adequaat voor zowel de laagste als hogere inkomens.” Vorige week keurde de AFM een nieuwe gedragscode van de VFN af omdat die voor hogere inkomens niet zou werken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.