nieuws

Afkoopwaarde levenpolis verhogen door andere afschrijving kosten

Archief

De afkoopwaarde van levensverzekeringen zou kunnen worden verhoogd als tussenpersonen en maatschappijen afspraken maken over een andere afschrijvingsregeling voor acquisitiekosten, waaronder provisies. Verhoging van de afkoopwaarde zou de jaarlijkse klachtenstroom sterk doen verminderen, betoogde directeur drs K.R. Kort van Winterthur Leven op de themadag over ‘De kwaliteit van het advies’ in Amsterdam.

Volgens Kort is de markt dusdanig in beweging dat ook wijziging van bestaande afschrijvingsregelingen in onderling overleg mogelijk zal zijn. “Tussenpersonen moeten gebruik maken van hun eigen bewegelijkheid om daarover afspraken te maken met verzekeraars”, zei Kort. Als voorbeeld noemde hij een uitbreiding van de verdientermijn voor provisies van 5 naar 10 jaar.
Op hun beurt zouden verzekeraars ‘water bij de wijn’ kunnen doen door bij onnatuurlijk verval van de post (een deel van) de eerste kosten voor eigen rekening te nemen en niet langer ten laste te brengen van de poliswaarde. “Verdere uitbreiding van de uit 1974 daterende afspraken tussen assurantietussenpersonen en verzekeraars moet nu mogelijk zijn”, aldus Kort.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.