nieuws

Aegon verliest f 6 mln in faillissement Peeters Finance

Archief

Aegon ziet vrijwel zeker _ 6 mln in rook opgaan in het faillissement van Peeters Finance.

Het Venlose assurantiekantoor ging juni vorig jaar failliet. De portefeuille is inmiddels verkocht aan Hoeijmakers Groep (Kessel) en Kicken Adviesgroep (Landgraaf). Verzekeraar Aegon claimt echter een pandrecht op de portefeuille te hebben. Dat recht zou voortvloeien uit de lening van _ 6 mln die Aegon aan Peeters Finance had verstrekt. De curator van Peeters Finance betwist het pandrecht overigens.
Naast de lening van _ 6 mln hebben andere verzekeringsmaatschappij nog vorderingen van in totaal _ 750.000 ingediend bij de curator. Overige crediteuren hebben nog meer dan een kwart miljoen euro te vorderen. Bij het Limburgse bedrijf werkten ten tijde van het faillissement nog 26 mensen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.