nieuws

Aegon verlaagt premie Woonpakket Lelystad

Archief

Aegon heeft per 1 maart de premies voor Woonpakketverzekeringen voor particulieren in Lelystad verlaagd. De stad is voortaan ingedeeld in tariefgroep 3 (was groep 5).

De premie is verlaagd op basis van cijfermateriaal van de Stichting Lelystad Promotie en schade-analyse van de eigen portefeuille door Aegon.
De Stichting Lelystad Promotie dringt al zeer lang aan bij verzekeraars om de premies voor opstal- en inboedelverzekeringen te verlagen. Lelystad stond bij verzekeraars te boek als een stad met een verhoogd criminaliteitsrisico, hetgeen volgens deze Stichting niet meer terecht was.
De begin dit jaar gemaakte schade-analyse door Aegon over 1995 geeft voor Lelystad inderdaad een positief beeld en leidt daarom tot een premie-aanpassing. Lelystad komt hiermee in de zelfde tariefgroep als de steden Castricum, Beverwijk en Leiden.
Aegon-directeur drs T.E.J.M. Bouts bracht de Stichting Promotie Lelystad onlangs op de hoogte van de premieverlaging. De Stichting reageerde verheugd: “Wat ons betreft zullen nog meer maatschappijen het voorbeeld van Aegon volgen en van de andere verzekeraars, die al in een eerder stadium corecties toepasten”.
Met de premie-aanpassing wordt de opstalverzekering in het Woonpakket een dubbeltje goedkoper (f 0,90 per duizend). Voor de inboedelverzekering geldt een verlaging van zeven dubbeltjes (f 2,40 per duizend). Voor audio-visuele- en computerapparatuur komt de premie van f 25 op f 18 per duizend gulden verzekerd bedrag, terwijl die voor sieraden van f 22,50 naar f 16 wordt verlaagd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.