nieuws

Aegon verkoopt via Spaanse bank

Archief

Aegon start samen met de Spaanse bank Caja de Badajoz een maatschappij die levens-, ongevallen- en pensioenverzekeringen gaat verkopen via de tweehonderd bankfilialen van Caja de Badajoz.

Aegon brengt zijn expertise in en laat de joint-venture gebruik maken van de bestaande administratieve faciliteiten in Spanje. Na vijf jaar moet Aegon nog een bedrag betalen aan Caja de Badajoz, afhankelijk van de toekomstige waarde van de onderneming.
Aegon sloot eind 2003 een vergelijkbare overeenkomst met Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). Dat opende de deur naar een verkoopnetwerk van 850 kantoren in de regio’s Valencia, Murcia, Cataluña, Andalucia, Madrid en Los Balearos. De tweehonderd kantoren van Caja de Badajoz staan voornamelijk in de regio Extremadura, een aan Portugal grenzende provincie met één miljoen inwoners.
Aegon zegt zijn positie “in de snelgroeiende Spaanse leven- en pensioenmarkt” verder te willen versterken. Vorig jaar bedroeg de Spaanse verzekeringsomzet ruim _ 200 mln (marktaandeel circa 0,5%). Dat bedrag is exclusief de toen aan het Italiaanse Reale Mutua verkochte schadedochter Aegon Seguros Generales. In ruil daarvoor verkreeg Aegon de bescheiden levensverzekeraar Reale Vida.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.