nieuws

Aegon verbetert spaarkasproducten

Archief

Aegon Nederland verbetert de voorwaarden van het product KoersPlan en andere spaarkasovereenkomsten. Dat heeft de maatschappij vanmorgen bekendgemaakt, na aanhoudende klachten van polishouders en daaropvolgend overleg met de Ombudsman Verzekeringen. “Gebleken is dat in een aantal gevallen een naar verhouding groot deel van de inleg bestemd is voor de premie van de ingebouwde levensverzekering”, zo verklaart Aegon. De verzekeraar voegt aan die vaststelling toe: “Hoewel de premie is afgestemd op het risico, meent Aegon dat een productverbetering nodig is.”

De verbetering houdt in dat de overlijdensrisicopremie voortaan niet meer dan 17% van de periodieke inleg mag bedragen. De wijziging geldt met terugwerkende kracht: risicopremies die boven het vastgestelde maximum in rekening zijn gebracht, worden alsnog ten gunste van de belegging gebracht. Zelfs polishouders van een KoersPlan dat reeds is geëxpireerd of die het KoersPlan hebben afgekocht, kunnen van de verbetering van de voorwaarden profiteren. Ten slotte zal Aegon de premie voor de overlijdensrisicodekking in alle KoersPlannen per 1 januari 2006 met 10% tot 15% verlagen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.