nieuws

Aegon tweede in uitvaartmarkt

Archief

Axent/Aegon heeft de overdracht aangekondigd van ruim 350.000 uitvaartverzekeringen naar concerngenoot Aegon Nabestaandenzorg.

De portefeuille, die met terugwerkende kracht per 1 januari 2003 wordt overgedragen, is goed voor een jaarlijks premie-inkomen van e 14,4 mln. De totale premieomzet van Aegon Nabestaandenzorg komt daarmee op zo’n e 55 mln en dat betekent dat Aegon de tweede marktpartij in uitvaartverzekeringen wordt. Marktleider is en blijft Dela (bijna e 200 mln premie). Monuta volgt op de derde plaats met ongeveer e 45 mln premie.
Overigens claimt Fortis ASR met al z’n labels een premieomzet uit uitvaartpolissen van zo’n e 80 mln. Amev-Ardanta, het Fortis-centrum op uitvaartgebied, is nu goed voor ruim e 30 mln premie (Ardanta, Amersfoortse/UKV, NBV en Onderlinge Hulp). De resterende e 50 mln zou ‘onzichtbaar’ in portefeuille zitten bij met name Amev en Stad Rotterdam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.