nieuws

Aegon meldt Unirobe bij NMA

Archief

Aegon heeft de aangekondigde overname van intermediairbedrijf Unirobe Groep gemeld bij de NMA.

Joop van Berkum, de leidsman van de nieuwe combinatie Unirobe-Meeùs, zei al eerder geen kartelproblemen te verwachten. “We zijn samen nog geen 10% en in andere markten lachen ze daarom.”
Aegon had al 45% van de aandelen Unirobe in bezit en koopt de resterende 55% nu van de managers Joop van Berkum, Robbert Blij, Jorgen Botermans, Han Diebels, Dick Schrieken en Peter Tol. In 2003 was de aankoop van 45% van de aandelen eveneens bij de NMA gemeld. Daarvoor waren de assurantiekantoren van Unirobe eigendom van AXA.
Meeùs was in 2005 goed voor een omzet van _ 128 mln uit assurantiebemiddeling. Daarvan komt zo’n _ 10 mln uit hypotheekproducten. Unirobe kwam als groep tot een provisieomzet van _ 94,5 mln.
Meeùs
Het omzetcijfer van Meeùs betekent een daling van 3% ten opzichte van 2004. Als oorzaken noemt Meeùs “een herstructurering en het afstoten van enkele bedrijfsonderdelen”. Door een reorganisatie stegen de operationele kosten met 7%. Per saldo daalde derhalve het bedrijfsresultaat. Exacte cijfers maakt Meeùs niet bekend; de jaarstukken over 2005 zijn nog niet gedeponeerd. In 2004 was het bedrijfsresultaat al gedaald van _ 22,5 mln naar _ 18,4 mln. Toen slonk het nettoresultaat tot _ -1,7 (7,0) mln.
Unirobe doet het in dat opzicht nadrukkelijk beter. In 2005 steeg de omzet met 5% en werd er een rendement behaald van “wederom ruim boven het marktgemiddelde van 20%”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.